Втората в страната солна стая в хасковската градина „Осми март“ вече приема деца за терапия

Хасково

Втората в страната солна стая в детска градина беше открита в Хасково. Тя се намира в детска градина №18 „Осми март“ в сградата на детската ясла.

Директорът Гергана Бойчинова обясни на официалното откриване, че солната стая създава условия за укрепване и профилактика на детското здраве. Солите в стаята влияят благотворно най-вече на горните дихателни пътища и кожни обриви. Стаята е изградена от лицензирана фирма, а оборудването е по всички стандарти.

Детска градина

Капацитетът на стаята е за 10 деца, като терапията продължава 20 минути. Родителите трябва да дадат информирано съгласие за участието на децата в терапията. Ще се вземат под внимание всички перпоръки на личните педиатри на децата. При посещенията им в стаята те ще бъдат придружавани от педагог или медицинско лице. Според лекарите сеансите в солната стая укрепват имунитета и повишават съпротивителнити сили на организма.

Д-р Марио Янакиев заяви за Haskovo.info, че солите подобряват лигавицата на дихателните пътища и я правят невъзприемчива за вирусите.

Стаята е с интересен дизайн, пресъздава интериора на пещера с изображения на представителите на подводния свят. Тя струва 22 000 лв., като средствата са от бюджета на общината и детската градина. Директорът на градината благодари на общината за подкрепата и двамата с кмета Добри Беливанов прерязаха лентата на новата придобивка. От кметството съобщиха, че е обновено обзавеждането на всички детски градини преди началото на учебната година.

От солната стая ще се ползват безплатно всички деца в „Осми март“. Водосвет за здраве отслужи отец Никола.

3 коментара

  • Само директорката да не обърка солта със кокаина, че синът и Сашко още излежава присъдата си за трафик на голямо количество през граница. Как ги възпитават тия деца се вижда само постигнатото от тях. Голямо бъдеще няма що 🙂

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...