Хасково

Асфалтират изровената от дъждовете улица „Асенова крепост“ в Хасково

Започна асфалтирането на разбитата отсечка от улица „Асенова крепост“ в Хасково.

Това става след серия сигнали до общината и Haskovo.info, че улицата е изровена от дъждовете. Положението там стана тежко след проливните дъждове през юни. Тогава хората казваха, че улицата е станала на юфка от дъждовете.

Асфалтиране

Става въпрос за участъка от улица „Георги Кирков“ до улица „Тимок“ до източния вход на Езикова гимназия „Асен Златаров“. За асфалтиране е подгоотвена и част от „Тимок“ около входа на гимназията.

От фирмата по асфалтирането заявиха, че след това ще асфалтират други улици в Хасково. Читатели на Haskovo.info пък вече на няколко пъти сигнализираха и за други разбити пресечки на „Георги Кирков“, една от които е срещу социалните блокчета.

От общината допълниха, че предстои ремонт на части от улиците „Тимок“, „Ген. Тотлебен“, „Милин Камък“, „Дойран“, „Княз Александър“, „Гоце Делчев“, а така също на пространства до блокове 33 и 39 в квартал „Орфей“ и част от локалното платно в „Орфей“ и др. Общата стойност на ремонтите на улиците в града е 500 000 лева.

В селата на община Хасково също започна асфалтиране за над 588 000 лв. Вече са ремонтирани улици в селата Войводово, Долно Големанци, Големанци, Тракиец. Днес машините работят в село Текето, ремонтите ще продължат и в селата Широка поляна, Гълъбец, Зорница, Козлец, Динево, Подкрепа, Стойково и др. Разпределението на средствата за ремонти на улиците в селата е по решение на общинския съвет.

Междувременно тече освежаване на маркировката по улиците в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хюстъъъъън
Хюстъъъъън
12.09.2019 16:39 16:39

А вилна зона ‘Куба’ 2 КОГА??? Там е по-зле и от луната!

Един от тях
Един от тях
13.09.2019 7:10 7:10

Улица „Георги Русев или“Елещница“както повечето е знаят.Улицата ,която свързва квартал“Орфей“ и квартал“Възраждане“ Там преминаваттолковя ученици и работещи в не безизвестен фирми

Back to top button