Гласуваха Балкански за временен кмет на Хасково до изборите

Хасково

Общинският съвет прие предложението на кмета Добри Беливанов неговият заместник Велин Балкански да бъде временен кмет на Хасково до полагане на клетва на новоизбрания градоначалник.

В докладната е посочено, че според Изборния кодекс, кандидат за кмет ползва задължително отпуск за времето от регистрацията си до обявяване на резултатите от изборите. Беливанов отново не обяви категорично дали ще се кандидатира за втори мандат.

Решението на общинския съвет влиза в сила от деня на регистрацията на кмета за участие в местните избори на 27 октомври.

Съветниците приеха и временно изпълняващи кметове на 22 села в община Хасково да бъдат избрани до местните избори на 27 октомври, защото сегашните ще се кандидатират отново.

Кметовете на селата Войводово, Книжовник, Мандра, Широка поляна и Узунджово няма да участват в предстоящите местни избори и не се налага избор на временен кмет.

Ето и предложенията за временни кметове по селата:

Брягово – Стефка Ванева

Въгларово – Руска Митева

Гарваново – Катя Карева

Големанци – Лерзан Шабан

Гълъбец – Юри Борисов

Динево – Марийка Петрова

Долно Големанци – Семат Хасан

Елена – Господинка Тончева

Зорница – Пънар Дуран

Клокотница – Елена Димитрова

Козлец – Есад Юсеин

Конуш – Делчо Янев

Корен – Илияна Димитрова

Криво поле – Теменужка Илийкова

Малево – Анка Дакова

Маслиново – Динко Тодоров

Нова Надежда – Тамара Петкова

Орлово – Анка Ванчева

Стамболийски – Надя Димитрова

Тракиец – Мария Митева

Текето – Мария Митева

Долно Войводино – Динко Тодоров

2 коментара

  • Балкански трябва да се кандидатира за постоянен кмет на Хасково. По честен и работлив човек не познавам.

  • Балкански от Кенана ли е, бизнесмена или… Между другото да попитам и ако е-младия ли е, или стария. Имат мнение, но уви няма ги, а и за 600 лева 12 часа не си струва. За кое по-напред. Лошо капитализъм. Мяса ми на оплакващите преди 1944, кога всичко е било платено. Искаме капитализъм, но както е в някои западни страни, безплатно, а,.. Или вече безплатен обяд няма, има но при бай Петър, а,.. Хахаха

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.