Отпуснаха още 100 000 лв. за бутилирана вода и 10 000 лв. за превоза на учениците от Брягово до Хасково

Хасково

Общинските съветници отпуснаха 10 000 лв. за превоза на ученици от село Брягово до хасковското СУ „Васил Левски“.

Първоначално се искаха 28 000 лв., но по предложение на бюджетната комисия бяха отпуснати 10 000 лв., а останалите трябва да бъдат заложени в общинския бюджет за 2020 г.

Haskovo.info припомня, че дотук се стигна след като СУ „Васил Левски“ вече няма възможност да поема част от транспорта на децата. През миналата година те са били 25. Родителите обаче не искали те да учат в средищното школо в село Динево, защото са доволни от образованието във „Васил Левски“.

Съветниците приеха и осигуряването на още 100 000 лв. за бутилирана вода за училищата, детските градини, социалните и здравните заведения. Причината е, че се бави пускането на новите кладенци, с което се очаква да спадне нивото на урана във водата и тя да бъде разрешена за пиене и готвене.

Общинският съветник от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев пресметна, че за 2 години и половина общината е дала близо 1 млн. лв. за бутилирана вода без да има вина за кризата. Според него това е пълно безобразие и пример за липсата на държава и институции. По думите на Пеев това последно решение за мандата на общинския съвет е огледало за неговата работа. „Най-хубавото на мандата е, че свърши“, допълни Пеев.

Председателят на общинския съвет Таня Захариева благодари на съветниците за дейността им през мандата, както и на главния специалист по информационно обслужване Магдалена Петрова. Всички съветници получиха от Захариева почетни плакети.

5 коментара

  • пееф, таз вода по химичен състав по нищо не се различава от тази, с която ни поеше шефа ти, въпроса ми е, ти от чешмата ли пиеш?

    • Защо не отпущат пари и за учениците от другите села????С какво бряговските са повече от другите??

  • Сигурно пак ще пият блудкавата и гадна вода – – „Бачково“, нашите деца! Някой яко гушка мангизи тази вода да се предлага в училищата и градините.

    • директорите на училището решават коя вода да вземат, и от коя фирма е. ако не ви харесва тази която вземат във вшето училище говорете си с директора

  • Щом като обучението им в „Васил Левски „е толкова успешно защо всички бряговски ученици имаха двойки на Н В О в седми клас.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.