Хасково

830 първокласници с книжки от кметството, правят и работилница за родители в Хасково

830 първокласници ще получат книжки от кмета на община Хасково Добри Беливанов, съобщават от кметството.

Изданието „Здравей, първокласник“ включва български стихотворения и информация за България, националния флаг, празниците и е с посвещение от градоначалника. Книжките са добавени в комплектите с учебници, които децата ще получат в първия учебен ден – 16 септември.

За 750 от малчуганите първият учебен ден е в училищата в града, а останалите са в школата в селата.

Междувременно, община Хасково подписа с УНИЦЕФ споразумение за сътрудничество за изпълнение на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно“. Инициативата е на Общностен център за подкрепа на деца и родители в Хасково. За целта трима членове от екипа на центъра бяха обучени от УНИЦЕФ за провеждане на програмата на територията на общината. Посещението на работилницата за родители ще бъде напълно безплатно.

Информационна среща за представяне на програмата и условията за включване в нея ще се състои на 20 септември от 17 ч. в сградата на Общностния център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button