Хасково

Хасковски полицай в болница след схватка с престъпник

Радко Димитров

Старши полицай Радко Димитров

Хасковски полицай простреля престъпник, но самият той също бе ранен при задържането му и е настанен в болница. Екшънът се разиграл снощи, малко след като в местното РПУ бил получен сигнал от гражданин, че се опитват да го измамят по телефона по познатата схема „катастрофа с дете“.

Близо до посочения адрес на ул. „Драгоман“ полицаите от изпратения автопатрул забелязали двама криминално проявени. При вида на униформените единият хукнал по странична уличка, последван от полицай от патрула. Вторият заподозрян отказал да се легитимира пред униформения Радко Димитров и също побягнал.

Полицаят го предупредил да спре, но беглецът не се подчинил и при настигането му оказал съпротива. Тогава Димитров стрелял със служебния си пистолет и улучил заподозрения със стоп-патрон в крака, след което го задържал.

По-късно се установило, че това е 21-годишният И.А. от Хасково, който е издирван за кражба. Той е ранен в областта на прасеца на десния крак, няма опасност за живота му, съобщиха от полицията. Вторият от бегълците – Ж. Т. от Хасково все още се издирва. Той е регистриран за извършени кражби.

Полицай Радко Димитров е настанен в местната болница с охлузни рани по тялото и сътресение на мозъка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
..
..
06.08.2009 1:34 1:34

Браво! Радвам се, че тук се намират такива полицаи. Ето такъв служител на реда не заслужава да бъде причисляван към събирателното „тъпи куки“.

Back to top button