С шествие в Хасково почетоха паметта на загиналите мотористи

Хасково

Десетки мотористи от двата хасковски клуба „Атрокс“ и „Хасково райдърс“ направиха шествие по централните булеварди на областния град.

Така в Хасково беше почетена паметта на загиналите мотористи. Инициативата се провежда за четвърта година в България. Целта е наред с почитта към загиналите и подкрепа на пострадалите, да се апелира за повече култура на пътя.

Шествие

Мотоциклетистите са сред уязвимите участници в движението по пътищата. Никога водачите на леки и товарни автомобили не бива да забравят, че придвижващите се с мотоциклети не са защитени като тях. Каските, нагръдниците и наколенките не могат да се сравняват със здравината на купето. Затова при разминаване шофьорите на коли и камиони трябва да следят за безопасна странична дистанция, предупреждават от МВР.

От началото на годината до 31 август в страната са станали 408 тежки катастрофи с участието на мотоциклетисти. За същия период на 2018 г. те са били 391, а през 2017 г. – 425.

През същия период на 2019 година загиналите водачи на мотоциклети са 35, а ранените – 346, през 2018 г. са загинали 30 и 333 ранени, а през 2017 г. – загиналите са били 27 и 368 ранени.

Шествие

7 коментара

  • бог да ги прости тези които са си отишли, а тези които ги почитат да карат по-внимателно, като спазват знаците, пътя свързва две точки и не е за състезание, може би ще инициират изграждане на писта, примерно старото летище в Узунджово

  • Като карат като луди,не спазват основни правила и се правят на богове по пътищата,какво ще ги почитат?!
    Те са тези,които застрашават останалите водачи и пътници.

  • Вярно е, че много от шофьорите им отнемат предимство или нещо друго, но е факт, че поне 70% от мотористите не спазват правилата, адски самонадеяни са и карат с бясна скорост. Правилата са за всички, за автомобили, мотори, пешеходци, никой не е по-привилегирован от останалите. Така че, преди да изискват от останалите, да погледнат събратята си

  • 1 максимум 2% от мотористите спазват правилата за движение. Те сами не се пазят, как очакват някой да ги пази? От кръстовището на бул. Съединение с бул. Раковски на една задна гума само до кръстовището на Раковски с ул. Дунав. Как да го пазиш такъв дебил?!? Да е видял някой шофьор на автомобил да минава този маршрут на две гуми?

  • още на първата снимка се вижда как честват праздника – с минаване на червено!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.