Хасково

Учебната година започна с много настроение и награди в Хасково

С много настроение започна учебната година в Хасково. Училищата се бяха подготвили с празнична програма, в която имаше много танци и песни. Имаше и наградени ученици.

Първият звънец би за 23 073 ученици в региона. Първокласниците са 1 995, като само в община Хасково са 862. Училищата са 77, детските градини са 37, в които има 3 045 деца. Учителите са 2 378.

В района на училищата имаше полицейски екипи, които следяха за сигурността на тържествата.

Наградата „Млад Буровец“ връчиха във ФСГ

Наградата „Млад Буровец“ беше връчена на тържествното откриване на учебната година в хасковската ФСГ „Атанас Буров“.

Ученици

Отличието заслужи Севги Еюб, която е постигнала отличен успех в 8 клас. Педагогическият съвет е избрал нея сред петима отличници. Наградата беше връчена от директора Цанко Цанков, който поздрави всички ученици, учители и родители.

Ученици

Учениците в гимназията са 646, като осмокласниците са 133 в 6 паралелки. От миналата година във ФСГ се работи с електронен дневник и електронни бележници. Учениците от 8 до 10 клас са с електронни ученически дела.

Модерен кабинет по химия и газификация на общежитието на Езиковата

С оборудването на модерен кабинет по химия се похвалиха в началото на учебната година в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Ученици

Вече е започнала газификацията на сградата на общежитията на гимназията. Очаква се и започване на ремонта на спортната площадка. От тази година в Езиковата ще имат електронен дневник.

Всички бяха поздравени от директора Деян Янев. Сред официалните лица бяха зам.-областният управител Стефка Здравкова и председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Ученици

Имаше приветствие от абитуриентите, както и от Хрисимира Атанасова в 8 клас, която е момичето, прието с най-висок бал.

897 са учениците в Езиковата, разпределени в 35 паралелки. Осмокласниците са 184 в 7 паралелки.

150-годишното „Иван Рилски“ откри учебната година с 1 050 ученици

1 050 ученици прекрачиха прага на Основно училище „Св. Иван Рилски“ в Хасково днес. Това е най-голямото общообразователно училище в общината.

Ученици

За първи път в класна стая тук влязоха 154 първокласници, които са разпределени в 6 паралелки. Училището тази година чества 150 години от създаването си.

На откриването на учебната година кметът на Хасково Добри Беливанов пожела на учителите да бъдат все така тъпреливи и всеотдайни, а родителите да подкрепят децата си. В училище ще откриете вълшебния свят на знанието и силата на буквите, бяха думите му към първокласниците.

Тракийски танц, балони и цветя за осмокласниците в ПГТ

С тракийски танц, балони и цветя бяха посрещнати новите осмокласници в гимназията по туризъм в Хасково. Те са близо 100 в 4 паралелки.

Ученици

В гимназията тази година учат общо 480 ученици.

Директорът Пенка Георгиева пожела на ученици, учители и родители спокойна и ползотворна учебна година. Тя отбеляза, че гимназията има 4 спечелени проекта за международна практика на ученици и обучение на учители.

ПГДС отвори врати с обновени класни стаи, кабинети и работилница

С обновени класни стаи, кабинети и учебна работилница се похвалиха на откриването на учебната година от хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Ученици

Училищният праг прекрачиха 130 осмокласници от специалностите: Системно програмиране, Строителство и архитектура, Мебелно производство, Горско и ловно стопанство, Парково строителство и озеленяване, Недвижими имоти.

Ученици

Мажоретният състав на училището откри тържеството. Директорът на гимназията Маргарита Топалова поздрави всички ученици, учители и родители като им пожела съзидателна и мъдра учебна година.

В Математическата с модерна лаборатория и нов компютърен кабинет

Модерна лаборатория по експериментална биология се изгражда в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Ученици

Лабораторията се изгражда по проект на МОН и ще е готова до месец. Гимназията започва учебната година с ремонтирани стаи в едното крило на първия етаж. Всички кабинети са с компютри, като има и нов компютърен кабинет.

Предстои среща на училищни директори с IT-бизнеса, в която ще участва и директорът на ПМГ Гергана Петрова. Срещата е във връзка с програма на МОН за влизане на IT-бизнеса в училище. Учители вече ще преподават със специалисти от сектора. И ПМГ тази година ще е с е-дневници и ученически бележници.

Учебната година и тук беше открита с тържество. Всички бяха приветствани от директора. Сред гостите беше областният управител Станислав Дечев, който също поздрави учителите и учениците. В словото си Дечев призова родителите за повече доверие в децата и повече уважение към учителите, защото това ще допринесе до повече успехи и нови знания.

В ПМГ учат 720 гимназисти. Новите ученици са 156 – една паралелка петокласници и пет паралелки в 8 клас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button