Хасково

Крокодилът идва в зоопарка, правят му временно убежище

Временното убежище на крокодила

Временното убежище на крокодила

Временно убежище строят работници от „Екопрогрес“ на крокодила, който трябва да пристигне през септември в хасковския зоопарк, каза за Haskovo.info директорът на зоокъта д-р Ясен Стайков.

Земноводното на първо време ще бъде настанено в една от клетките на маймуните, където вече е направен басейн. Извършени са и някои дребни подобрения, за да може животното да се чувства комфортно, поясни Ясен Стайков. По-късно, когато проектът на община Хасково за изграждане клетката на крокодила завърши, хищникът ще бъде преместен там.

Както Haskovo.info вече писа новият дом на земноводното ще има лятна и зимна част, рампа за посетители и воден басейн. Инвестицията, която е на стойност над 100 хиляди лева, предвижда пълна реконструкция на помещенията до сегашните клетки на маймуните, където ще живее земноводният хищник.

Haskovo.info научи, че крокодилът е дарение от заможен хасковски бизнесмен, който е отглеждал земноводното в двора си. Агресивността му обаче, започнала да се проявява и анонимният предприемач решил да дари животното за зоокъта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kajman
kajman
07.08.2009 16:45 16:45

Крокодилът не е на заможен хасковлия както пишете. Влечугото е собственост на видния жител на село Клокотница Иван Атанасов – Папата. Той е известен като колекционер на военна техника от Варшавския договор, а съпругата му Митрушка е бивша кметица на селото.

T_H_A
T_H_A
08.08.2009 1:37 1:37

А основната клетка в процес на строеж ли е изобщо?

Back to top button