Регион

Пуснаха 1 200 шарана в язовир Тракиец, готови са за ловене

Зарибяването1 200 шарана от по над половин килограм бяха пуснати във водите на язовир Тракиец следобяд. Зарибяването е част от националната програма на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и бе извършено пред погледа на шефа на хасковското звено Иван Лавчев.

Шараните са доста едри, не знам как ще ги опазим от рибарите, пошегува се пред Haskovo.info Лавчев. Измерването показа, че голяма част от рибите са с дължина над 32-33 сантиметра. Риболовците имат право да ловят екземпляри с дължина над 30, така че пуснатите днес в язовира са готови за трапезата.

Вероятно след седмица ще има ново зарибяване, съобщи Иван Лавчев. Тогава обаче шараните ще са по 50-70 грама. Очаква се в язовирите Тракиец и Ивайловград да бъдат пуснати общо 50 000 екземпляра.

 Зарибяването  Зарибяването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
марко
марко
09.08.2009 13:20 13:20

пишете че шефът на ИАРА Иван Лавчев –следи за зарибяването и т.н. а до колкото знам някакав турчин беше шеф на ИАРА –май Гюнайчо се казваше или вече е в историята

Back to top button