Спорт

Григор загуби битката за полуфиналите в Сеговия

Григор Димитров в СеговияЗвездата на родния ни тенис Григор Димитров загуби драматично четвъртфиналния си мач срещу четвъртия поставен на турнира в Сеговия и № 98 в света Марсел Гранойерс. „Чалънджърът“ в испанския град разпределя 106 500 евро. 

Над два часа продължи битката на корта между 18-годишния хасковлия и 23-годишния испанец. Гранойерс взе първия сет с 6:4, след страхотна игра Григор се реваншира и грабна втория с убедителното 6:2. В  крайно оспорваната трета част опитният испанец успя да измъкне на косъм победата над юношеския шампион от „Уимбълдън“ и US Open със 7:5.

Загубата не помрачи отличните впечатления от играта на Димитров, който максимално изтормози далеч по-именития си съперник. Първата ни ракета при мъжете отбеляза 7 аса, но допусна цели пет двойни грешки, срещу 9 аса и 3 двойни грешки за Гранойерс.

Хасковският талант, който тръгна от квалификациите, записа 5 победи в Сеговия и спечели общо 25 точки за световната ранглиста, които са му напълно достатъчни, за да влезе в Топ 300. 

Днешният четвъртфинал бе първият в кариерата на Димитров на турнир от веригата „Чалънджър“.
Идната седмица той ще участва в надпреварата в Истанбул с награден фонд 50 000 долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button