Стартира спецоперация за използването на телефони от шофьорите

Хасково

Започна специализирана полицейска операция за контрол на използването на мобилни телефони от водачите на автомобили, която ще продължи до 22 септември, предупреждават от МВР.

Целта на операцията е да се припомнят последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

3 коментара

  • Къде има служител на КАТ или друго звено на полицията, с хендсфри?!?Всички полицейски служители шофират без предпазни колани и говорят по телефона без хендсфри!!!!Моля някой да вземе отношение по въпроса!!!

  • Бе заеби тия телефони, ела да яидиш какво става всяка вечер след 16:30 на раковска посока димитровград-ниско прелитащи самолети.

  • Преди време, щом видиш неадекватно движещо се МПС, то беше ясно, че е жена зад волана.
    А сега вече не е така. Сега първото ми предположение – „тъпак с телефон“ – обикновено печели с няколко обиколки.
    Разбира се, компетентните органи си клатят краката, докато камерите снимат единствено превишена скорост. И ни трябва „спецоперация“, която реално да даде някакъв резултат върху движението.

    П.П. И като засегна въпроса колегата по-горе. Добре е компетентните органи да дават пример на останалите участници в движението, а не да ни показват, че тях законът не ги интересува.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.