Хасково

Глобиха 28 шофьори за говорене по мобилни телефони в Хасковско

28 шофьори са глобени от началото на годината за използването на мобилни телефони по време на движение в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция на МВР.

Десетина от нарушителите са хванати само вчера, когато започна специализирана операция, която ще продължи до 22 септември. Санкцията за подобно нарушение е глоба от 50 лв. и отнемане на 6 контролни точки.

Целта на операцията е да се припомнят последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално. Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button