Хасково

Протест: Градските автобуси в Хасково спират за няколко часа на ден, няма да издават и месечни карти

Автобусите на „Златно руно“, които обслужват градския транспорт в Хасково ще спрат да возят пътници от 9 до 12 часа от 25 септември. Това съобщиха пред Haskovo.info от ръководството на фирмата.

Също от 25 септември ще спре и издаването на месечни карти за ученици, пенсионери и работници на цена от 7 лева.

Мерките са в знак на протест срещу обявената от Община Хасково нова обществена поръчка за превоз на пътници по линиите от общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

Според фирмата поръчката е незаконосъобразна и нелегитимна, защото не е минала през областния съвет. В същото време договорите изтичат в края на месеца и са сключени анекси, които обаче не били финансово обезпечени.

Потърсен за коментар кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че е назначил проверка на обявената от него поръчка, тъй като действително имало съмнения, че може да има нещо нередно. След като тази проверка приключи щяло да се прецени дали тя да бъде отменена и обявена наново или да се коригира ако това е възможно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Уран Н2О
Уран Н2О
18.09.2019 18:05 18:05

То пък един градски транспорт… нито знаеш разписанието, нито кои са линиите… а автобусите или стари или копърки.
Трябваше да се пуснат още тролейбусни линии и всичко да е общинско. Вижте как е в нормалните градове. Но какво да очакваш, когато за 4 г. Единственото случило се е разкрасяване на старите панелки…

Gost
Gost
18.09.2019 23:17 23:17

Izhod ima. Glasuvash za dps i vsichko shte vi dostavqt: avtobusi, shofuri. Ako ne Glasuvash za bay Dobri i shapka na toqga.

Виолета
Виолета
20.09.2019 9:44 9:44

Жоро“пу….ката“ като лапа парици от общината е добре.Нека видят какво направи до ерозията.Сина му утрепа едно момче с мотора и си завърши висшето .От къде кинти бе мръсник?

Back to top button