Спорт

Григор скочи с 34 места, вече е № 276 в света

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров постигна най-доброто класиране в кариерата си до момента и се изкачи до 276-то място в световната ранглиста при мъжете.

Най-добрият ни тенисист, който до вчера бе № 310, дръпна с цели 34 места в класацията на АТР благодарение на отличното си представяне на чалънджъра в Сеговия миналата седмица. Григор записа пет победи в състезанието с награден фонд 106 500 евро и спечели общо 25 точки за ранглистата, като за пръв път в кариерата си игра на четвъртфинал на „чалънджър“.

18-годишният ученик от Хасковското спортно училище бе на косъм от полуфиналите, но загуби драматично крайно оспорваната битка с № 98 в света и № 4 в схемата Марсел Гранойерс от Испания.

Утре Григор стартира с „уайлд кард“ директно от основната схема на турнира от сериите „чалънджър“ в Истанбул, който разпределя 50 000 долара. Първият съперник на хасковлията е французинът Никола Маю, който е № 7 в схемата и № 121 в света.

Освен на сингъл, първата ни ракета ще играе и в турнира на двойки, където негов партньор е най-добрият турски тенисист Марсел Илхан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nadal
Nadal
10.08.2009 11:47 11:47

Другата седмица в топ 250!

Back to top button