Хасково

33 нови детски площадки и зони за отдих готови до края на годината в Хасково

33 нови детски площадки и зони за спорт и отдих ще са готови до края на годината в община Хасково, съобщават от кметството.

За първа година общината финансира подобни граждански инициативи и по думите на кмета Добри Беливанов, интересът е голям. Заложените средства бяха 200 000 лв. Одобрени са 33 проекта общо в града и селата. Остава резерв от 2 700 лв. 14 от проектите са в Хасково, а останалите 19 са в селата на общината. Максималното финансиране от общината е до 10 000 лв.

Освен сдружения на граждани за благоустрояване на междублокови пространства са одобрени поректи на църковното настоятелство на храм „Св. Архангел Михаил“. Както Haskovo.info писа, те инициират обновяване на праковото пространство в района на параклиса „Възнесение Господне“ в парк „Ямача“. Одобрен е и проектът на църковното настоятелство в село Тракиец, където се изгражда детска площадка до параклиса „Света Анна“, финансира се и проекта на църковното настоятелство в село Мандра за изграждането на детска площадка за игра.

Площадки за игра на децата и за отдих по тази иницатива се правят в селата Книжовник, Стамболийски, Криво поле, Тракиец, Войводово, Стойково, Родопи, Брягово – за две площадки, Любеново, Долно войводино – също две площадки, Долно Големанци, Малево и Орлово. Финансира се облагородяване на гробищния парк в село Мандра.

Има и одобрени проекти на настоятелствата на детски градини – 16 „Славейче“ и на 22 „Звънче“ за нови кътове за игра в дворовете на градините.

По идея на Инър Уил клуб Хасково е направена площадка за фитнес на откирто между улиците „Дунав“ и „Стара планина“, финансирани са проекти на Ротари клуб Хасково за доизграждане и рехабилитация на спортна площадка в парк Кенана и за обновяване на детска площадка в зоопарк Кенана.

В някои от проектите е допуснато съфинансиране от инициаторите. В голямата си част собственото участие на кандидатващите е сведено до участие в поддържката на новите съоръжения и новопосадената растителност.

Напълно готови са площадките в село Тракиец, Брягово, Долно Войводино, а всички останали са в различен етап на строителство и трябва да бъдат завършени до края на годината.

Община Хасково по друга своя инициатива построи през последната година 8 нови детски площадки и паркови зони в града за над 370 000 лв., в това число са изградените първи детски площадки в кварталите „Болярово“ и „Хисаря“. Досега там нямаше места за игра на децата.

Пред завършване е и големият проект за близо 4 милиона лева за благоустрояване в кварталите „Орфей“, където вече строителството приключи, в „Бадема“ и в пространството между улиците „Одрин“, „Булаир“, „Тутракан“. Там има общо 5 нови детски площадки, тенис маси, три мултифункционални игрища с изкуствени настилки, фитнеси на открито. Зоните в кварталите са благоустроени с нови места за отдих, озеленени са и имат нови паркинги, тротоари, улично и парково осветление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.09.2019 13:08 13:08

Супер!Общо излизат над 40 площадките. Наистина има промяна в Орфей и Бадема и до нас в квартала за училище Рилски. Не съм чул някой кмет до сега да е направил подобно енщо. Явно наистина обърнаха внимани ена карйните квартали. Е някъде вече успяха и да ги счупат като Орфейци..и конете си пуснаха да пасат….ама заслужаваме си го оня дето ни прааше да пасем кравите . С добро не става явно с нас хасковлии. Пак недоволстваме, сега ще почне едно писане пак и люене срещу кмета. аз пък съм зад него

Анонимен
Анонимен
20.09.2019 20:20 20:20

Прекрасна снимка. Браво на фото репортера. Ами да си поиграе кмета на площадката, изградена с Наши пари, ама няма с кого.

Анонимен
Анонимен
20.09.2019 21:58 21:58

ПенЦионера не вижда ли че няма деца. Кой направи това да е така. Аз ще ви кажа. Българин убива Българин. С алчност. С ниски заплати. С рязане на заплати ,отпуски. С 12 часово работно време. Да има за Жипка. За курва. 2 милиона избягаха. БЪЛГАРИН УНИЩОЖАВА .БЪЛГАРИНА. СРАМ.

Анонимен
Анонимен
20.09.2019 22:00 22:00

И още нещо. Целта на тази площадка не е да си игрлаят деца. Целта е да се приберат -усвоят едни пари. Българина е алчно и крадливо говедо. Унищожава си държавата. Няма такова говедо никъде по света.

Анонимен
Анонимен
20.09.2019 23:31 23:31

Абе, родата на Беливанов се побърка да го хвали по сайтовете. Ами няма кой да го избере, бе. Любимата ви партия го отлъчи. Бай ви Добри и медии си няма.Сега ГЕРП като пуснат лайнометите от платените хасковски медии и на Добри ще му разкатаят фамилията. Ще бъде чудничко забавление за мен.

Back to top button