В Китай ще хапват хасковско сирене

Хасково

14 български мандри са получили лиценз да изнасят мляко и млечни продукти за Китай. Сред тях е и фирма от Хасково.

Списъкът на одобрените за износ е публикуван от Генералната митническа администрация на Китай.

Двустранният протокол за ветеринарните и здравни изисквания за износ на родни млечни продукти е подписан преди три години. През този период Българската агенция по безопасност на храните е изпращала на Китай подробна информация за кандидатите.

Одобрените фирми ще експортират пастьоризирани и ароматизирани млека, сирена от краве, овче и козе мляко, масло, съобщават от министерството на земеделието и храните.

Сиренето е сравнително нов продукт в далечната страна, потреблението му обаче показва бърз ръст.

7 коментара

    • Гоше,то за китайците ще е от чисто мляко,с палмовото масло си остава за нас! Целта е да се изтребят българите!

      • Пончо прав си. Целта е да се САМОизтребят българите. Българин за българина е вълк. Нас българина само един етнос ще ни оправи. Като ни подмине по численност и почне да ни рита и ебе по улиците чак тогава ще се заобичаме и уважаваме. До тогава ще си правим долни и гадни номера с отровна храна, 12 часов работен ден, липса на отпуски и заплати. Помни кво ти казах. Като намалеем ще почнем да се обичаме

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.