Спорт

Григор омаха бившия № 40 в двучасов трилър

Григор ДимитровПоредният тенис милионер падна жертва на устремилия се към върха хасковлия Григор Димитров. Първата ракета на България отстрани в двучасов трилър в три сета Никола Маю – 6:4, 6:7(1), 6:7 (4) в първия кръг на чалънджъра в Истанбул с награден фонд 50 000 долара.

Французинът, №121 в ранглистата на АТР и бивш № 40, бе седми в основната схема, и досега е натрупал близо 2 милиона долара от професионалните си изяви.

Григор не разочарова домакините, които го включиха с „уайлд кард“ в надпреварата, като завоюва поредната си престижна победа над класен съперник. 18-годишният хасковлия, който от вчера е №276 в света, спечели нови пет точки за ранглистата и 860 долара от наградния фонд.

Във втория кръг от турнира в Истанбул нашето момче ще срещне непоставения Мартин Фишер. 23-годишният австриец е 189-ти в света, което е най-доброто класиране в кариерата му до момента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button