Регион

Близо 1,5 млн. лв. глътна ремонтът на ОДЗ „Зорница“ в Свиленград

Ремонтът в градината485 хиляди лева собствени средства е вложила община Свиленград в обновяването на обединено детско заведение „Зорница“. Това е една трета от стойността на цялостния основен ремонт на детската градина, който се осъществява по проекта „Европейски дом за нашите деца“. Финансирането от програмата е около 999 000 лева

От община Свиленград припомнят, че строителните дейности стартираха през лятото на миналата година, а тази есен в напълно обновената база ще могат да се обучават 165 деца от яслена до предучилищна възраст. За малчуганите ще се грижат 25 души педагогически и непедагогически персонал.

За 16 месеца двукорпусната двуетажна сграда на ОДЗ „Зорница“ бе изцяло модернизирана. Бе извършено цялостно саниране с полагане на топлоизолация и подмяна на дограмата, изграждане на нов покрив, котелна инсталация, водопроводна и канализационна система, електрическа инсталация.

Вътрешните ремонти включват поставяне на нови подови настилки, санитарни възли, пребоядисване. В момента се довършва ремонтът на кухненския блок и облагородяването на двора на детската градина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button