Хасково

Опашки пред общинската избирателна комисия в Хасково за регистрации в последния ден

До опашки от кандидатите за власт в Хасково се стигна днес пред Общинската избирателна комисия. Тази вечер изтече срокът, в който партии, коалиции и инициативни комитети трябваше да подадат имената с кандидатите си за изборите на 27 октомври.

Първи днес са подали документи за регистрация на листа с кандидати за общински съветници от НДСВ. По-късно Коалиция „Движение Заедно за промяна“ на бившия кмет Георги Иванов внесе за регистрация документите за Христо Сариев за кандидат-кмет на община Хасково, съветническа листа, водена от Георги Иванов и кандидати за кметове на кметства.

Партия „Българска Нова Демокрация“ подаде документи за общински съветници, а партия „Българе“ – за общински съветници и кметове на кметства.

Регистрация за общински съветници поискаха от партия „Възраждане“, а за кандидати за кметове на кметства от ДПС.

Партия „Обединена Социалдемокрация“ иска регистрация на листа за общински съветници, а СДС за кметове на кметства. От „Атака“ подадоха документи за общински съветници и кметове на кметства.

Документи за регистрация на Петър Дялков за независим кандидат за кмет на Хасково подадоха от инициативния комитет, който го издигна.

От „Християндемократическата партия“ искат регистрация на Веселин Илчев за кандидат-кмет на Хасково и съветническа листа. Самият Илчев по-рано пропусна да се яви на свикана от него самия пресконференция.

Регистрация за листа на общински съветници с водач кметът Добри Беливанов искат от ССД, които подадоха документи и за кметове на кметства.

От коалиция „Алтернативата на гражданите“ искат регистрация на листа на общински съветници и кметове на кметства.

По-късно тази вечер на свое заседание ОИК ще вземе решения за регистрацията на кандидатите.

До вчера ОИК вече регистрира шестима кандидати за кмет на община Хасково и седем листи за общински съветници.

Всички новини за местните избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button