Регион

Хванаха 16 нелегални, петима българи и организатор на канала край Ивайловград

16 нелегални имигранти, организатор на канала и петима българи са задържани край Ивайловград, съобщават от МВР.

Преди седмица в района на на местността Колибаря граничен полицейски наряд от ГПУ – Ивайловград подава знак за спиране на движещи се по пътното платно три автомобила, които не се подчиняват на полицейското разпореждане. Предприети са заградителни и оперативни действия и малко по-късно колите са спрени като едната от тях претърпяла пътно-транспортно произшествие.

Задържани са петима български граждани на възраст от 24 до 36 години. Освен българите в автомобилите са открити и 16 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. По-късно е арестуван и организатора на канала – 25-годишен афганистански гражданин, пребиваващ в София. На неговия адрес са открити и още двама незаконно пребиваващи афганистанци.

Според първоначалните данни се касае за организиран канал за превеждане на нелегални мигранти през границата на страната към страни от Западна Европа, уточняват от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button