ОИК отказа регистрация на Георги Иванов като кандидат за съветник

Хасково

Общинската избирателна комисия отказа регистрация на Георги Иванов като кандидат за общински съветник. Това става ясно от публикуваното тази вечер решение.

Иванов беше предложен като водач на листата на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. След преценка на документите и извършена проверка комисията отказва регистрацията с мотива, че на Георги Иванов е наложено наказание, което „представлява отрицателна предпоставка за упражняване на пасивно избирателно право“. Haskovo.info припомня, че бившият кмет на Хасково е с условна присъда заради събарянето на някогашния затвор в града.

Със своето решение ОИК указва на коалицията, че може да замени кандидата или да пренареди листата. То може да се обжалва в тридневен срок пред ЦИК.

ОИК регистрира останалите имена в листата, както и кандидата на коалицията за кмет Христо Сариев и кандидатите за кметове на села в община Хасково.

Бивш шеф на Цигарената е кандидатът на Георги Иванов за кмет на Хасково

Всички новини за местните избори

Всички решения на ОИК и листите с кандидатите

4 коментара

  • Много им здраве на ОИК. Хората ще гласуват за Сариев и листата на Иванов. Хак ви е…………….

    • Брат,когато говориш за себе си се казва-Аз а не хората,къде ги видя тези хора,да не би на 6-ти етаж в болницата в Болярово!

      • По медиите казаха че Иванов може да се кандидатира без да заема длъжност ако бъде избран а ОИК казва че дори не може да се кандидатира.Е кой в крайна сметка е по запознат със закона.Медиите или ОИК

  • Дядо Данчо ли си, къв си. Много “д” нещо в псевдонима. За Дечев ли си, за кого си? Няма само анонимен да гласува за кмета. Ще има много такива хора, не се притеснявай, за да може да не фалшифицирате толкова лесно. Епа изяш се и ходи почивай!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.