Хасково

Отказаха помощ за отопление на 1 323 и на 40 за първокласник в Хасковско

1 323 са вече отказите за отпускане на помощ за отопление в Хасковска област, съобщи на пресконференция главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

Социални
Васка Атанасова

Сред основните причини за отказите са по-висок доход, прехвърляне на имоти, регистрация като едноличен търговец. Общо подадените заявления за отпускането на помощта в региона са 8 814. Издадените заповеди за отпускане са 6 242, а в процес на обработка са 1 249 молби.

Крайният срок за подаване на заявленията е 31 октомври. За този отоплителен сезон помощта е в размер на 465.90 лв., което е с 91.75 лв. повече от предходната година.

40 са отказите за отпускане на помощ за първокласник в областта. Тук основната причина е по-висок доход. Подадените заявления са 1 294, има издадени 1 136 заповеди за отпуска, а 118 документи са в процес на обработка.

Крайният срок тук е 15 октомври. Еднократната помощ не е променена и е 250 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button