Регион

Таксиметров шофьор предотврати измама на 71-годишна баба

Полиция31-годишен таксиметров шофьор от Свиленград предотврати измама на възрастна жена, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Преди два дни Златомир Митрев получил на мобилния си телефон обаждане да пренесе пари от свиленградското село Сладун до Велико Търново. Пристигайки в центъра на селото водачът на таксито видял възрастна жена, седнала на пейка, който била облечена по описанието, което му било дадено. Той я приближил и я попитал тя ли трябва да му предаде парите, но жената поклатила отрицателно глава. В този момент обаче се обадил човекът от Велико Търново и след кратък разговор с него му казал да даде телефона на старицата. Говорейки с него жената се разплакала, подала на таксиметровия водач увито със синьо тиксо пакетче и казала тихо: „тръгвай“. Митрев я попитал дали това не е измама, но жената останала безмълвна.

Златомир Митрев решил, че има нещо нередно и сигнализирал в полицейския участък. Заявителят на курса от Велико Търново разбрал намеренията му и го заплашил, че ще му се „случи случка“ ако не донесе банкнотите.

Въпреки заплахите Митрев предал на полицията 1 150-те лева, които ще бъдат върнати на 71-годишната Митра Колева. Полицейските служители са установили, че баба Митра е била излъгана по познатата схема ПТП с пострадало дете, уж блъснато от дъщеря й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button