Любопитно

Още три младежки проекта получиха финансиране в Хасково

Приключи приемът на искания за отпускане на финансови средства за подпомагане на младежки дейности от община Хасково за 2019 г., съобщават от кметството.

Това става по правила приети от общинския съвет. В общинския бюджет бяха заложени 50 000 лв. за младежки дейности.

През първия транш, който беше до 10 юли в Младежкия център бяха подадени 12 искания, от които бяха одобрени и реализирани 10 проекта на обща стойност 43 534 лв. В периода юли – септември са постъпили 9 искания, от които 3 получиха финансиране на обща стойност 6 466 лв.

Одобрените са: Осъществяване на проект „Млади родолюбци в търсене на старини“ от Християн Запрянов, Инициатива за създаване и практически дейности на Клуб „Развитие на младия фермер“, Издаване на авторска стихосбирка „Неизплакани думи“ на Алберт Димитров.

След оценка и класиране на проектите 2 от тях не са получили изискуемия минимален брой точки, необходим за финансиране. 1 от проектите не е отговарял на изискванията на Правилата за финансиране, а 3 проекта не са били финансирани, поради изчерпване на финансовите средства на програмата.

От комисията препоръчали на вносителите на проекти, отпаднали поради изчерпване на финансовите средства на Програмата през настоящата година, да ги подадат отново при следващи финансирания през 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button