Узунджово остава без кмет преди изборите

Регион

Хасковското село Узунджово остава без кмет преди местните избори на 27 октомври.

Дотук се стигна след като Общинската избирателна комисия в Хасково прекрати предсрочно правомощията на сегашния кмет Деян Ванчев. Причината е окончателната осъдителна присъда за купуване на гласове, която Ванчев получи.

Haskovo.info припомня, че кметът получи от съда 2 г. условно с 4-годишен изпитателен срок и 10 000 лв. глоба. Ванчев е наказан и с лишаване от правото да заема изборна държавна и обществена длъжност за срок от 4 г.

Решението на ОИК може да се обжалва в тридневен срок пред Централната избирателна комисия.

Сега общинският съвет може да гласува временен кмет на Узунджово до избирането на новия. Все още не е ясно дали местният парламент в Хасково ще бъде свикан извънредно, за да вземе това решение.

Всички новини за местните избори

2 коментара

  • Трябва ми овчар и бях писал наскоро че Деян е идеалния човек за чобанин. Давам хубава заплата и ако си съгласен – пиши тук, а пък аз знам как да се свържа с теб.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.