Спорт

Хасковските състезатели по спортно ориентиране се представиха успешно на Държавното

Успешно представяне записаха състезателите на хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев на Държавното първенство по лятно ориентиране за деца и юноши в Смолян и Пампорово.

В спринтовата дистанция в центъра на Смолян и в дългата дистанция и щафетите, проведени на Пампорово участваха над 300 деца от 27 клуба разпределени в четири възрастови групи, като най-многобройната беше на 12-годишните момчета – 70 състезатели. „Компас 1994“ се представи с 20 деца, в това число и 5 деца, които се обучаваха това лято по Програмата на спортното министерство „Спорт за децата в свободното време“. Спринтът в новия център на Смолян е бил много интересен и динамичен, а контролните точки трудни за откриване.

Ориентиране

Дългата дистанция през втория състезателен ден се проведе по пистите на връх Снежанка е била много трудна и технична, с голяма денивелация и трудна проходимост в гората.

Ориентиране

През третия ден се проведе най-динамичната дисциплина – щафетите, в които участваха 100 отбора от по трима състезатели, разпределени в четирите възрастови групи. Отново с най-много отбори бяха 12-годишните момчета – цели 23 отбора. Хасковският клуб се представи успешно, като малко не достигна за отличията в някои от възрастовите групи. В спринта Даниел Йорданов – М12 е пети, Ванеса Бачварова – Ж12 е 11-та, а Ивана Йорданова от Ж14 е 12-та. В дългата дистанция Димчо Фарталев от М14 е пети, Ванеса Бачварова е 9-та, Ивана Йорданова от Ж14 е 8-ма, Даяна Попова от Ж18 е 4-та – най-доброто ни класиране.

Ориентиране

В първата двадесетица на индивидуалните състезания имаме класирани общо 10 състезатели. В щафетното състезание хасковлии участваха с 4 отбора и достигнаха до 5-то място за Ж14, 10-то за М14 и 15-то за М12.

Сега предстои Държавното нощно първенство и маратон, които ще са от 4 до 6 октомври в Самоков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
почитател
почитател
26.09.2019 19:31 19:31

Браво на Тодор Стратиев и състезателите му. Продължавайте в същия дух! Успех!

Back to top button