Любопитно

Мелиса Ариф – момичето, което пренася италианската култура на родна земя чрез изкуство

 

Мелиса Ариф от Хасково е бакалавър по Изкуствознание и арт-мениджмънт от НБУ – София и магистър по История на изкуството от университета Unife в град Ферара, Италия.

Младата дама разказа пред Haskovo.info, че от ранна детска възраст е била ентусиазирана един ден да се занимава с изкуство. Интересът й към изкуството е наследствен, тъй като нейните родители се занимават с арт-галерии от дълги години и още като дете Мелиса е имала допир до този занаят.

Мелиса

Тя споделя, че интересът й винаги е бил насочен към изкуството, под всичките му форми. Започва да учи Изкуствознание и арт-мениджмънт в НБУ – София, като е възхитена от нивото на обучение. Мелиса обясни, че не трябва да бъде подценявано образованието в България, тъй като то е на много професионално ниво. По време на обучението си, тя развива творческия си опит професионално в сферата на галерийното изкуство, като пример за това посочва курирането с картини и скулптури от Националния Фонд в галерия „Васка Еманоилова“ в София, както и в музея на НБУ с фонда на университета.

Момичето разказва, че най-голямата й мечта е била един ден да учи История на изкуството в Италия. Тази възможност й се отдава след като завършва с пълно отличие Бакалавърската си степен и й е предложено да изкара магистратура по програма за обмен на студенти „Еразъм“ в един от най-престижните университети, а именно този в град Ферара, Италия.

Мелиса успешно завършва магистратурата си и споделя, че опитът, който е натрупала по време на престоя си в град Ферара й е дал възможност да пренесе част от италианската култура на родна земя.

Като всяко младо успяло момиче и Мелиса Ариф в свободното си време има своите развлечения. Поради различната си визия и опит покрай образованието й, тя е интерес за много дизайнери да представя техни продукти. „Работата ми като инфлуенсър е нещо различно и интересно, което правя, когато имам време. Мелиса завършва с това, че тя представя различни известни брандове, като е била забелязана още от изявите й на модни събития като SFW, „Златна игла“ и конкурс за красота „Лейди България“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Асен
Асен
28.09.2019 17:13 17:13

Тая дива селянка… Защо не разкаже и за боя пред училище?!?

Back to top button