Безплатно преглеждат земеделски производители в Хасковско

Регион

Земеделска компания организира безплатни медицински изследвания в 120 населени места, сред които и в общини в Хасковска област.

Медицински екипи правят анализ на кръвната захар и кръвното налягане на всички желаещи. Те дават и практически съвети за предпазване от диабет и конкретни препоръки спрямо резултатите от изследванията.

Днес лекарите са в село Каменна река, а утрев в Орлов дол, община Тополовград. В събота от мобилния кабинет ще могат да се възползват в Симеоновград. В неделя лекарите ще бъдат в Любимец и в Оряхово. В понеделник ще преглеждат в Капитан Андреево и в Свиленград.

Инициативата „Дни на здравето“ е част от социално-отговорната дейност на земеделската компания, която цели да подпомогне превенцията на най-уязвимите групи, каквито са хората от малките населени места и по-възрастното население. Компанията иска да насърчи профилактиката на социално значими заболявания, като диабет и високото кръвно налягане. Освен това безплатните прегледи спестяват време и средства на хората за изследване и посещение на лечебни заведения.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.
loading...