Хасково

И ЦИК спря Георги Иванов от участие в изборите. Той ще обжалва

Централната избирателна комисия отхвърли жалбата на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ срещу отказа на Общинската избирателна комисия да регистрира Георги Иванов като кандидат за общински съветник. Причината за това е присъдата му за разрушаването на затвора в Хасково, която му забранява да заема публична длъжност.

Георги Иванов
Георги Иванов

Макар и формално да няма пречка за упражняване на пасивното избирателно право, ОИК правилно е съобразила, че в случай, че бъде избран за общински съветник Георги Иванов ще изпадне в несъвместимост за заемане на длъжността, пише в решението на ЦИК. От комисията уточняват, че представителят на коалицията Светослава Стоянова е била информирана предварително, че ще бъде постановен отказ от регистрация.

На пресконференция днес Георги Иванов заяви, че ще обжалват и решението на ЦИК. Човек трябва да се възползва от правата си, допълни той и каза отново, че законът не му пречи да е кандидат, а само да заема длъжност след това.

Тъй като аз не мога да бъда кмет, но градът има нужда да продължи напред, реших да предложа на Христо Сариев да бъде наш кандидат, коментира Георги Иванов. Той определи последните 4 години като едно голямо недоразумение, а надграждането в Хасково е равно на нула.

Христо Сариев
Христо Сариев

Отстраняването ми няма да спре участието ми в кампанията. Хората трябва да знаят, че аз стоя зад тези кандидати, защото по мое време в Хасково имаше просперитет, а сега има просто съществуване, заключи Иванов.

Кандидатът за кмет на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ Христо Сариев сподели, че дълго е обмислял предложението на Георги Иванов и го е съгласувал със семейството си, от които е получил одобрение. В началото на пресконференцията днес той уточни, че никога не е бил ликвидатор на Цигарената фабрика в Хасково, каквито коментари са се появили след обявяването на кандидатурата му. Аз бях директор до 2001 година, а ликвидацията започна през 2005 година, заяви той и допълни, че по негово време не е било разпродавано имущество на „Хасково БТ“.

Сариев представи и част от приоритетите в предизборната си кампания. Сред тях са решаването на проблемите с водата чрез нова инфраструктура, уличната мрежа и градския транспорт, контрола на паркирането, разкопаването и плащането към общината на такси от наеми, концесии и тротоарно право. Ще се търси и финансиране за инфраструктура на Кенана.

Всички новини за местните избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

13 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кмета
Кмета
26.09.2019 17:11 17:11

Всичко в началото е бла-бла, кой щял да обжалва и така нататък. После чета, не бил ликвидаторррр, скукаааа, но пък накрая доста ми хареса последния абзац. Дано това е само малко част, която планувате да сторите, ако дойдете на власт!

Деница
Деница
26.09.2019 17:13 17:13

Напред, Христо! Ние сме с теб и вярваме, че ще успееш да събориш ГЕРБ, за едно по-добро бъдеще за град Хасково!

Анонимен
Анонимен
26.09.2019 17:28 17:28

Сариев – кмет. Останалите са нещастни партийни пионки, пък за Беливанов да не говорим – 4 години затъване на Хасково, за което герб има огромна заслуга

Анонимен
Анонимен
26.09.2019 18:35 18:35

Никой не може да спре Иванов. Всички трябва да гласуват за Сариев, за да се изметат от Хасково продажните некадърници и партийни лекета

Отец Нагъл
Отец Нагъл
26.09.2019 18:39 18:39

Безкрайно нагъл тип!

Напред
Напред
26.09.2019 19:45 19:45

Смело напред, вече сте много дъвкани в град Хасково,това е хубаво,щом гербаджийските мишчици взеха да църкат.

Анонимен
Анонимен
26.09.2019 20:18 20:18

Иванов продължаваш да се правиш на светец – осъден си аланкоолу, 2 години не може да заемаш обществена длъжност, тия глупости дето ги говориш може да им повярват мангасарите от Узунджово, скрий се някъде и не се паказвай, ставаш смешен с тоя вдовишки рев.

Хасково
Хасково
26.09.2019 20:42 20:42

Иванов, обжалвай. Нищо, че не си в листата. Уцели в десетката с този свой кандидат. Не си глупав човек, знаеш кога трябва да се цака, когато имаш силни карти в ръката. Продължавайте смело напред! Нека всияки се обедините срещу плашещото, което може да се случи, най-лошото, геноцидът на една епоха. Искаме си старите времена, когато се правеше нещо за града. Всеки лапа, всеки граби… нямаме улици, нямаме пешеходни пътеки, децата ни се изтрепаха по тъмните улици пълни с дупки, нямаме тротоари, всичко е разбито. Нямаме паркове, градът е мръсен, той е занимарял, никой не се грижи за него, както вие. Истината е, че хората злобеят, защото хората нямат спомен какво е било преди вас и виждат само какво е след вас. Вие сте били 16 години на власт, гроб бе 4 (надяваме се последни) общо 20, после хората почват да сравняват с преди комунизма и след комунизма. Вие сте голям човек за да обръщате внимание на такива дребни душички. Смело напред с г-н Сариев, за да успеете да вкарате в ред отново град Хасково.

Дон Делян
Дон Делян
26.09.2019 21:10 21:10

Сариев няма да спечели, ясно е че ще е кукла на конци на крадеца от узунджово

Робъ
Робъ
26.09.2019 21:29 21:29

Сариев има най-голям шанс.Нека само стигне до балотаж,а да видиш тогава,как всички ще го подкрепят.Всички сме против герп,това е ясно.Успех на Сариев,на БСП и всички останали партии.Само герп да падне!

Горд Хасковлия
Горд Хасковлия
27.09.2019 14:47 14:47

Основни приоритети:
*Разрешаването на урановата вода, за да можем хасковлий да не бъдем повече тровени.
*Затягане контрола върху ВиК за качественото възстановяване на пътната настилка, за да можем хасковлий да не си чупим колите, както и здравето, тъй като има много кратери из града.
*Газифицирането на града, което боксува. Ще се изиска незабавна среща с представителите на фирмата, тъй като тя има лиценз, който изтича. Идеята е да се прекарат най-малко централните тръби. За да можем хасковлий да плащаме по-ниски сметки за ток.
*Развиване на инфраструктурата на вилната зона на Кенана, за да могат повече хасковлий в него район да живеят спокойно и като бели хора.
*Изграждане на велоалеи, плувен басейн в Хасково, нови тролеи и разширяване на градската транспортна мрежа, за да можем хасковлий да живеем по-добре.

Това са малко от техните идеи, но чукайте минусови ръчички надолу. Поне засегнаха най-големите проблеми поне за момента в града. Има много още да бъдат засегнати като работни места, икономика, архитектура и т.н., но това е само началото. Нито една партия до момента не засегна проблемите в град Хасково. Архитектът щял да раззеленява града и да задоми бездомните кучета. БСП иска повече помощи за над 3то дете, т.е. циганите. ГЕРБ се крият като насрани, не търсят много публичност, защото ще ги оплюят. И не, не съм трол, аз съм себеуважаващ се човек, който е заинтересован какво ще се случи в моят роден град.

John
John
28.09.2019 13:24 13:24
Отговор до  Горд Хасковлия

копи-паста бот, тука няма ръчички!

Горд Хасковлия
Горд Хасковлия
28.09.2019 20:11 20:11
Отговор до  John

Естествено, че е коли пейст. Първо писах в Хасково.нет. Коментирам и от двата сайта с един и същи псевдоним. Искам хората да прочетат, не виждам какъв е проблемът… и не, не съм бот, трезвомислещ човек съм, който отговаря и на въпроси. Това е моето мнение и тези сайтове са за волеизявления, така че със здраве г-не.

Back to top button