Регион

Българските и турските гранични власти борят опашките от тирове

Българските и турските гранични и митнически власти се договориха за ускоряване на обработката на товарни автомобили, съобщават от МВР.

Това стана на съвместна среща на турския пункт „Капъкуле“, която се проведе заради продължаващите километрични опашки от камиони от българска страна, за които Haskovo.info писа. От българска страна в срещата участваха главен комисар Светлан Кичиков – директор на ГД „Гранична полиция“, Георги Костов – директор на Агенция „Митници“, Марин Иванов – началник на ГПУ-Свиленград, Емил Гочев – началник на ГКПП „Капитан Андреево“, Бойка Гашева – директор на ТД „Южна морска“ и Тихомир Георгиев, зам.-директор на ТД „Южна морска“ на Агенция „Митници“, а от турска страна – Яшар Оджак – директор на Регионална дирекция на митници и търговия за регион Тракия и Халил Гюземер – директор на лекия и тежкия трафик на граничен пункт Капъкуле.

Двете страни набелязаха спешни мерки, като от двете страни беше поет ангажимент обработката да се извършва на максимални обороти. Повишаване двойно на товарния трафик през настоящата година спрямо 2015 г. и 20% повишение спрямо 2018 г. отчете Георги Костов.

И днес опашката от камиони на „Капитан Андреево“ е над 15 км.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.05.2020 23:37 23:37

хубави дънки

Back to top button