Любопитно

Хасковски гимназисти с екскурзия и гимнастика за Деня на туризма и спорта в училище

С ученическа екскурзия до Александровската гробница и до Узунджовската църква хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбелязва Световния ден на туризма 27 септември.

Инициативата е на Туристически информационен център – Хасково, с който училището работи в тясно сътрудничество. За образователната проява са избрани деца от специалности Екскурзоводско обслужване, Организация на туризма и свободното време и Организация на хотелиерството. С презентация в училище учениците се запознаха със световни забележителности.

 

27 септември е и Европейски ден на спорта в училище. За поредна година гимназията подкрепя кампанията на сдружение БГ Бъди активен за насърчаване на физическата активност сред учениците. Първият час на гимназистите започна с гимнастика, а по време на учебните часове се проведоха викторини и анкета на тема здравословен живот и балансирано хранене. Децата разговаряха и за разделното събиране на отпадъци. Традиционно гимназията се включи в благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“.

 

За Европейския ден на езиците – 26 септември учениците изработиха табла с думите „обичам те“, „благодаря“, „здравей“, „довиждане“ на 40 различни езици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button