Регион

Над 5 000 ментета хванаха в два микробуса на Капитан Андреево

5 514 контрабандни текстилни изделия и спортни обувки са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при две щателни проверки на микробуси, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на пункта пристигнал микробус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Холандия. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В товарното помещение са намерени 49 кашона с групажна стока, която не отговаря по състав и количество на декларираната. Открити са 1 934 мъжки и дамски блузи, панталони, якета, тениски, спортни екипи, както и 94 чифта спортни обувки със знаци на регистрирани търговски марки.

В същия ден при проверка на друг микробус с турска регистрация са открити 3 486 недекларирани блузи със словни изображения на 16 световноизвестни фирми.

На шофьорите на микробусите са съставени актове по Закона за митниците.

От началото на септември митничарите на пункта са задържали над 30 000 текстилни изделия, парфюми, спортни обувки, чанти и портмонета със знаци на регистрирани търговски марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button