Хасково

Бронз за Антон на олимпиадата по информатика

КласиранеС бронзов медал приключи ХХІ-та Международна олимпиада по информатика за възпитаника на хасковската математическа гимназия Антон Анастасов. Само 2 точки не му достигнаха, за да грабне среброто, съобщи за Haskovo.info директорът на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Тодорка Милева.

Както Haskovo.info вече писа Антон е част от националния отбор на България, който представя страната ни на олимпиадата в Пловдив. Тази вечер от 21:00 часа в Античния театър под тепетата ще се състои официалното награждаване на призьорите.

В тазгодишното издание на олимпиадата участваха 85 страни от всички континенти. Състезателите са на възраст до 20 години и са редовни ученици от средни училища. България участва с 3 отбора с общо 12 ученици. Единадесетокласникът от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ бе в І отбор с още три момчета от математическите гимназии в Плевен и Шумен.

В два състезателни дни – 10 и 12 август участниците мериха сили и знания, програмирайки на един от трите езика C/C++ или Pascal. За първи път на тазгодишното състезание освен медали ще бъде връчена и специална награда – статуетка „Джон Атанасов“. Неин носител ще стане ученикът, предложил най-оригинално решение на задача.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zuzi
zuzi
14.08.2009 18:11 18:11

Браво! Хайде до година злато!

Back to top button