Хасково

Заличиха единствения независим кандидат за кмет на Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково заличи единствения независим кандидат за кмет Петър Дялков. Това става ясно от решение, публикувано на сайта на комисията.

Дялков беше регистриран под условие, тъй като проверката на подписите на избирателите, които го подкрепят не беше приключила. От ТЗ „ГРАО“ – Хасково вече са приключили с проверката и са установили, че от подадените 2 127 подписа коректните записи са 1 535. Според Избирателния кодекс за Хасково са нужни 2 000 избиратели, които подкрепят независим кандидат.

На това основание ОИК заличава регистрацията на Петър Дялков като независим кандидат за кмет, издигнат от инициативен комитет.

Решението може да се обжалва в ЦИК в тридневен срок.

Всички новини за местните избори

12 коментара

 1. Не е точно така, за общини под 100 000 жители се изискват 1 000 подписа, за над 100 000- 2 000 подписа. Навсякъде официалната информация е, че в община Хасково жителите са 94 156, при условие че градът постоянно се топи, откъде за един мандат дойдоха 20 000 и общината стана 114 803 жители?! Реално той си има нужните подписи, но умишлено го въртяха и игнорираха. Жалко, че без партийна субсидия и гръб, никой достоен човек не може да припари до властта. Защо ли партиите се страхуват от независимите кандидати, ами защото ги няма многото маймуни накачени на клона да лапат.

  1. в сайта на цик има линк с глупости, липсват само областните градове, но за по-малките разликите между население и имащи право на глас е над 600 хиляди!

   ЦИК – Местни избори 2019 – За избирателите

  2. Ти май не правиш разлика между град, община и област Хасково, нека те просветля Област Хасково има приблизително 246238 човека население (вкл. Община Хасково, Община Димитровград, Община Харманли и тн.) Община Хасково има приблизително 116641 човека (което вкл. гр. Хасково, и 37 села), а самия град Хасково има приблизително 74826 човека население. местните избори се провеждат на ниво община тоест жителите на селата от общината също гласуват за кмет на общинския град освен за кмет на кметството в което живеят. хайде стига обикаля сайтовете и заблуждава други хора.

  3. ако този ви е достойния в хасково пази боже. правилно са го игнорирали. то не може всеки който се мисли за бог да седи в облаците

 2. Пешо, Пешоооооооооо.Тая работа не става само с ядене – иска се и акъл !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button