Регион

Ден на тракийската памет в Маджарово

Национално поклонение „Ден на тракийската памет“ се провежда днес в Маджарово. То е посветено на 106-ата годишнина от разорението на тракийските българи.

Организатори са Съюзът на тракийските дружества в България и община Маджарово.

Заупокойна молитва ще бъде отслужена пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс. Цветя ще окичат паметниците на войводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко. Към събралите се потомци на трайски бежанци от хасковски регион и от страната ще се присъединят и участниците в завършилия днес поход по стъпките на бежанците от Беломорска Тракия, тръгнали в далечната 1913 г. да търсят спасение от поробителя.

Хасковският представителен ансамбъл „Китна Тракия“ ще изнесе богата програма, в която ще се включат и други фолклорни формации. Вечерта на площада в Маджарово ще свири оркестър „Колорит“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.09.2019 12:56 12:56

Да им е честит новия кмет на маджаровци. Те си го заслужават! А на кмета, му пожелавам да бъде здрав и да изкара един успешен мандат!

John
John
28.09.2019 13:27 13:27

видими резултати, герб потурчиха маджарово, даже и кандидат си нямат!

Back to top button