Спорт

Григор изпусна първата си титла на „чалънджър“

Григор ДимитровЗвездата на българския тенис Григор Димитров и най-добрият турски тенисист Марсел Илхан загубиха финала на двойки на чалънджъра в Истанбул с награден фонд 50 000 долара.

В игралия се тази вечер мач за титлата двамата отстъпиха на португалеца Фредерико Жил и шведа Филип Пърпич след 6:3, 2:6 и 6:10 в супер тайбрека.

Григор си тръгва от турския мегаполис с чек от 1 800 долара и  45 точки за световната ранглиста на двойки, където сега е № 1122. Трите му победи при дуетите обаче със сигурност ще му отворят вратите към топ 800.

18-годишният хасковлия, който игра в Истанбул с „уайлд кард“, спечели и 5 точки на сингъл за победата си в първия кръг от основната схема. Днешният финал на двойки бе първият в кариерата на Григор на турнир от сериите „чалънджър“.

В края на август той ще стартира на едно от най-силните състезания по тенис в света  – Откритото първенство на САЩ, където миналата година стана шампион при юношите. Най-вероятно ученикът от Хасковското спортно училище, който сега е № 276 при мъжете,  ще започне от квалификациите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button