Инспекцията по труда ще сигнализира прокуратурата за деца, работещи на полето

Регион

Активни проверки се извършват в селското стопанство във връзка с прибирането на есенниците, предупреждават от Инспекцията по труда в Хасково.

При тях се следи и за наличието на непълнолетни на полето заради началото на учебната година. При установяването на такива случаи се информира Районното управление на образованието за връщането на децата на училище. Ако непълнолетните работят без разрешение от Инспекцията по труда се сигнализира и прокуратурата, защото това е престъпление.

От началото на годината са предоставени 16 071 еднодневни договори на 146 земеделски производители.

4 коментара

  • Че като зема едно дръво, така ще ги инспектирам отзад, че като им зарастне пак ще дойдат!

    • 13 годишни ходихме хасърчета да тъчем на пътя между Димитровград и Хасково., без разрешение от родителите ни. Оставете ги да се трудят от малки, а не след това да си чукат главите неподготвени на тежък физически труд на запад. И с турският ОП. Не бяхте искрени с по възрастните хора. Работа има в Германия, но с кюрда, на бг не става-турски, немски и в краен случай инглиш.. Моето предложение и мнение

  • едно време и нас ни караха на бригада да берем памук, ябълки, чушки, домати, патладжани, това беше при социализма, ама тогава не беше експлоатация, нали.

  • Инспекцията по труда що не си ебът джендърите майки .инспекцията по труда са едни паразити дето освен да духат на управляващите боклуци нищо друго не правят

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.