Регион

Лятна академия по изкуствата отвори пак врати в Димитровград

Лятна академияЛятна академия по изкуствата за деца и младежи бе организирана за втори път тази година в Димитровград. Официалният й старт бе даден днес в Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Тази година направленията, в които желаещите ще бъдат обучавани, са шест: театър, изобразително изкуство, керамика, пеене, латино танци  и хип-хоп. Таксата е 10 лева, а заниманията ще се провеждат в общинския „Детски и младежки център“, съобщи ръководителят на проекта и организатор в центъра Маргарита Дякова.

Лятна академияОколо 40 деца и младежи са подали до момента заявления за участие в летните школи. Най-голям е интересът към групите по керамика, изобразително изкуство и хип-хоп. Обучението в направление „Театър“ ще води театралният режисьор и актьор, възпитаник на НАТФИЗ Тодор Боянов, курса по пеене – Красимир Чанов – създател на музикално студио „Контраст Мюзик“ и школата по поп-пеене към него. Водещ на заниманията по „Керамика“ е Екатерина Дюлгерова.

Новите преподаватели в Лятната академия са трима – студентката във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет Надежда Дякова /рисуване/, Николай Тенев /латино танци/ и Миглена Бинева /хип-хоп/.

Звездните момичетаЗа пръв път тази година е създадено направление „Опус“, чиято цел е вече утвърдени млади таланти да бъдат поставени в професионална среда, като бъдат посветени в тънкостите на сценичното присъствие, поведение и визия от авторитетни в своята област специалисти- сценографи, гримьори, дизайнери, хореографи. В екипа, който ще работи с тях, са певецът Стратия (вокален педагог), Николай Тенев (хореография), Кънчо Касабов (сценография и костюми), Тодор Боянов (режисьор) и преподавателката в Художествената гимназия в Пловдив Денка Иванова (грим).

Като утвърдени таланти бяха избрани вокална група „Звездните момичета“ с художествен ръководител Борис Вълканов. Обучението им ще продължи повече от месец като идеята е то да  завърши с концерт- спектакъл, на който да представят наученото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button