Хасково

НАП издаде 1 130 акта на хасковски фирми от началото на годината

Пари1 130 акта заради нарушения на данъчното и осигурително законодателство е издала НАП Хасково за първите 7 месеца на годината, съобщиха за Haskovo.info от агенцията.

Санкциите са в резултат на 1 727 проверки на производители и търговци от областта. Проверени са складове на едро и дребно, заведения, промишлени и хранителни магазини, производствени цехове и фирми от областта на услугите.

Наред с контрола по данъчните разпоредби, инспекторите извършват проверка и на осигурителните вноски на наетите лица. В 154 от случаите инспекторите на приходната администрация се действали съвместно с други органи – Митница, Полиция, Инспекция по труда или ДАНС.

235 от проверките са на фирми от рискови браншове. Извършени са и 443 наблюдения на търговци и осигурители, които са некоректни към законите и имат задължения към бюджета.

74 285 лева е събрала НАП Хасково от административни санкции от началото на годината към края на месец юли. Те са налагани най-вече по Кодекса за социално осигуряване заради просрочени осигуровки и липсваща информация за осигуряваните служители. Внесените глоби до момента са над 90 на сто от общия размер наложени санкции за седемте месеца на годината – 80 830 лева.

Във връзка с често срещаните в цялата страна нарушения при продажба на стоки като липса на документи за произход и укриване на обороти, НАП Хасково ще засили наблюденията върху търговци, които са вносители. Такова наблюдение беше извършено тази събота и неделя върху оборотите на фирми вносители на бельо, които продават на димитровградския пазар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стефан Ив.
Стефан Ив.
18.08.2009 13:12 13:12

А защо НАП не започне проверки не само на фирмите , а на всички ония които се занимават с бизнес без да си плащат данъци и без да имат фирми – защото е по-лесно и не изисква усилия да се притискат фирмите които се опитват да работят

Back to top button