Хасково

Ремонтираха читалище „Яворов“ с министерски пари

Ремонтът в читалищетоПриключи 20-дневният ремонт на хасковското читалище „Пейо Яворов“. Средствата за пребоядисване и подмяна на подовите настилки бяха осигурени от Министерството на културата, което е отпуснало 3 хиляди лева по спечелен от читалището проект. С тях е ремонтирана и залата на бъдещия Интернет център, който все още не е оборудван.

Библиотеката към читалище „Яворов“ е една от трите в община Хасково, които са кандидатствали за модерна компютърна техника по програма „Глобални библиотеки – България“ на фондацията на Бил Гейтс.

Ремонтът в читалищетоВ началото на септември ще стане ясно кои са първите в страната, одобрени по петгодишната програма. Тя предвижда 900 наши библиотеки да получат поетапно компютри и пълно информационно обслужване на обща стойност 15 милиона долара.

Читалище „Яворов“ не разчита само на помощ отвън. Новите пердета по прозорците са закупени със собствени средства, похвалиха се от ръководството. „Доволни сме от това, което сме направили. Дано и тези, които идват и ползват читалището останат доволни“, коментира пред Haskovo.info неговият секретар Росица Димова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button