Хасково

Стълбищен робот вече помага на хора с увреждания в съдебната палата в Хасково

Стълбищен робот за хора с увреждания вече функционира в сградата на съдебната палата в Хасково.

Съоръжението представлява самоходно устройство със задвижващи вериги модел Stairmate Major Public. Стълбищният робот е произведен от японската фирма SUNWA Co. Ltd и отговоря на всички технологични изисквания на ЕС и по-конкретно на Европейската директива за машините. Основната функция на устройството е да помага при изкачване на хора в инвалидни колички на вътрешни и външни стълбища, като се управлява от придружител и е предназначено за движение в двете посоки – при изкачване и при слизане на стълбите.

Гумените задвижващи вериги действат на принципа на гъсеничния механизъм, като осигуряват плавно и комфортно движение чрез приплъзване на уреда по твърди повърхности. Този модел позволява транспортирането на всички видове механични и електрически инвалидни колички. Стълбищният робот се отличава с надеждност, ергономичност, функционален дизайн, с цел да отговори на всички изисквания за улесняване достъпа на гражданите до сградата на Съдебната палата по безопасен и лесен начин. По този начин се преодоляват съществуващите до този момент затруднения при приема на гражданите в Съдебната палата. Стълбищният робот осигурява достъпност до всички служби, деловодства помещения на органите на съдебна власт, настанени в сградата – районен съд, окръжен съд, районна и окръжна прокуратура.

Предвидено е обслужването на гражданите в инвалидни колички да се извършва чрез подаване на сигнал със специално предвиден за целта външен бутон, чието поставяне предстои, както и чрез свързване със съдебни служители на телефони: 038/60 18 37 – Управител сгради и 038/60 18 44 – Информационен център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.10.2019 14:58 14:58

Дано да помага на хората, които имат нужда, а не само да го има

Анонимен
Анонимен
02.10.2019 16:32 16:32

Адмирации!

Back to top button