Любопитно

Млада художничка търси вдъхновение по хасковските улички

КонстанцаТясната уличка в краен квартал може да се окаже много уютно и привлекателно местенце за артистично настроените в града. Не че за твореца мястото непременно има значение. 15- годишната Констанца е открила своето вдъхновение в една тясна уличка на хасковски квартал. Младата гимназистка търси уединение на малко нестандартно място, не особено далеч от шумотевицата на града. Това обаче не й пречи да бъде изцяло вглъбена в работата си да рисува и улавя духа на предметите, които попадат пред погледа й. А и няма как да бъде другояче, понеже скоро рисуването може да й стане професия.

В момента Констанца учи в Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ в София. Там тя и други талантливи деца от цялата страна се обучават за художници. „Освен живопис учим графика и скулпура, но не пропускаме и всеки един от предметите, изучавани в стандартните училища“, споделя пред Haskovo.info Констанца, откъсвайки само за секунди погледа си от листа на който рисува.

Без да прекъсва за миг заниманието си тя разказва, че се упражнява за изпитите, които всяка година тя и съучениците й полагат. „Често провеждаме практиката си в красиви кътчета в планините или на морето“, добавя момичето.

КонстанцаТалантливата бъдеща художничка упражнява уменията си като пресъздава фасадата на колоритна хасковска къща, която е отпреди десетки години. Външният вид на сградата заинтригува артистичния дух на младото момиче и то решава просто да седне на отсрещния тротоар, за да я нарисува. С творението си то дори успя да изненада собственика на къщата, който бе очарован от младата дама и уменията й с молива и четката, и на шега си пожела картината за подарък.

Своята рисунка от паважа Констанца първо скицира, след което ще й вдъхне живот с цветните бои. „Нямам любими теми или обекти, но е хубаво като съм навън и рисувам“, споделя тя. И може би е права – понякога нещата, заслужаващи си да бъдат нарисувани са точно пред очите ни или скрити в някоя тясна уличка, без дори да подозираме за тях – нещо, с което младата художничка изглежда е наясно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button