Хасково

Избраха фирмите за отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ и за ремонт на Дома на покойника

Комисията по обществените поръчки е избрала фирмите изпълнители за отводняването на парк „Куба“ по улиците „Габрово“ и „Дунав“ и за ремонта на Дом на покойника в хасковския квартал „Македонски“, съобщават от общината.

ВиК Бунар ще отводнява парка на „Куба“, а Универс ПТН ще ремонтира Дома на покойника. От кметството допълниха, че ще се изчакат да минат сроковете за обжалване, след което предстои подписване на договорите с изпълнителите.

Haskovo.info припомня, че за отводняването на парка на „Куба“ се предвижда изграждането на допълнителни канализационни клонове, които да улавят дъждовната вода на няколко етапа и да се избегнат наводненията. Предвидено е монтиране и на стоманена тръба ф1000 за хоризонтално сондиране под улица „Дунав“, полагане на отводнителен бордюр по улиците „Дунав“ и „Габрово“, изграждане на напречни дъждоприемни решетки, както и събирателни и ревизионни шахти. Прогнозната стойност на поръчката е 210 840 лв. без ДДС. Въпросният район се наводнява при всеки по-силен дъжд.

За Дома на покойника се предвижда ремонт на покрива и фасадата на сградата. Ще се подменя метална остъклена конструкция, монтирана върху покрива, цялостна подмяна на хидроизолацията. Ще се подмени и капандурата на покрива. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 140 000 лв. без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button