Хасково

Голям пожар бушува край харманлийски села, горят основно треви

Гъст дим изпълни въздуха наоколоПожар в землището на три села в Харманлийско вдигна на крак огнеборци и местните хора следобяд. Горят предимно сухи треви и храсти. Жертва на огъня става и стар лозов масив край Браница.

Предполага се, че пламъците са тръгнали от язовир край Браница. Вероятната причина е небрежност при боравене с открит огън. Огънят се разпространи и в землищата на Изворово и Коларово.

 

В гасенето участват 6 противопожарни автомобилаВ гасенето се включиха 6 противопожарни автомобила от Харманли, Хасково и Димитровград, екипи на Гражданска защита и местни земеделци с тракторите си. На мястото имаше и две водоноски.

Опасност за околните села няма, съобщи за Haskovo.info говорителят на областната дирекция на МВР Нина Николова. Трудност при гасенето създава вятърът, който обръща посоката си.

 

 Пожарът  Пожарът
 Пожарът  Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button