Волейболистка от Димитровград стана асистент-знаменосец в Академията на МВР

Спорт

Волейболистката на димитровградския клуб „Раковски“ Гергана Моллова вече е първокурсничка в Академията на МВР в София.

С тържествена церемония преди ден Академията отбеляза началото на новата учебна година и 50-годишнината от създаването на висшето учебно заведение на МВР. Гергана беше асистент на знаменосеца, като заяви пред Haskovo.info, че за нея е било огромна чест и отговорност.

Гергана Моллова
Гергана Моллова

Димитровградчанката е във Факултет „Полиция“, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, където има и три момчета от Димитровград.

„Реших да съм в Академията на МВР, защото има дисциплина и ред. След завършването имаш сигурна работа и защото искам да остана и да служа на нашата красива държава“, каза още Гергана.

Тази година прага на АМВР прекрачват за първи път 166 курсанти. 126 от тях ще се обучават във Факултет „Полиция“, а 40 – във Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.