Хасково

Прокуратурата разследва изхвърлени гумени отпадъци в ТЕЦ – Хасково

Прокуратурата е започнала разследване за изхвърлени отпадъци в района на бившия ТЕЦ – Хасково. Сигналът е подаден от община Хасково след проверка на служба КОРЗ.

Вчера с помощта на общинското видео наблюдение е установен камион, който влиза в Хасково от Кърджали и е станало ясно, че именно той кара боклуците на мястото. В сграда са били изхвърляни гумени изделия, които са бракувани от завод. За тях предстои районната прокуратура да разследва и да се произнесе.

Освен това извън сградите наоколо са изхвърляни строителни и битови отпадъци, за които от Регионалната инспекция по околната среда и водите са издали предписание Община Хасково да организира почистването и извозването на строителните и битови отпадъци до депото в Гарваново, а гумите да се предадат на вторични суровини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Еко
Еко
04.10.2019 17:31 17:31

Бравос строителните отпадъци в Гарваново! От кога там се хвърлят строителни отпадъци тия РИОСВ акъл нямат. И за къв чемер общината ще чисти чужди боклуци. Тия от завода да си ги изхвърлят

Back to top button