Хасково

Кражби на съоръжения за над 144 000 лева отчита EVN

ЕлектричествоКражби на съоръжения на стойност над 144 000 лева отчита EVN за първите 7 месеца на 2009 година. До началото на месец август на територията на ЕVN Bulgaria са регистрирани общо 53 броя кражби на проводници и оборудване в трафопостове

Откраднатите проводници са с обща дължина над 17 километра. Допълнително обект на неправомерни посегателства на територията на дружеството стават електромери, трансформатори, предпазители и друг вид оборудване в трафопостовете.

За територията на КЕЦ Хасково за седемте месеца на 2009г. има една кражба на медни проводници от въздушна линия ниско напрежение. Кражбата е засегнала клиентите от с. Сусам в община Минерални бани, уточни за Haskovo.info пресаташето на компанията Радостина Гаджева.

Електрозахранването е било прекъснато за 10-12 часа докато откраднатите проводници бъдат подменени с нови. В момента делото не е приключило и крадците са неизвестни, допълни Гаджева.

От EVN припомнят, че през 2008 г. са извършени общо 159 кражби, като стойността на материалите за възстановяването е за над 305 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button