КЗК спря обществената поръчка за парка зад ДНА в Хасково

Хасково

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на община Хасково за откриване на обществената поръчка за парка зад ДНА в областния град.

Това става по жалба на Камарата на архитектите в България. Производството на КЗК вече е приключило с това решение.

Haskovo.info припомня, че през юни процедурата беше спряна заради жалбата до КЗК от Камарата на архитектите с искане за налагане на временната мярка. Малко по-рано архитектите се обявиха срещу обществената поръчка за инженеринг – проектиране на терена зад ДНА, където да се изгради парк. Хасковските архитекти изразяват категоричното си несъгласие съдбата на един толкова важен и ключов за бъдещото развитие на града обект, да бъде решавана „на инженеринг“. Архитектите настояват за нов публичен и открит конкурс.

През август обаче КЗК остави без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на обществената поръчка и от общината възобновиха поръчката, като 4 фирми подадоха документи. Сега обаче КЗК спря поръчката окончателно.

Изпълняващият длъжността кмет Велин Балкански заяви пред Haskovo.info, че е възложил на юристите в общината да преценят дали решението на комисията да бъде обжалвано.

6 коментара

  • Зад или сре чосавника. Този парк е на Дора лежовката, покойници, т. е., на съпруга на Дора, имат нот. заверено акт
    С наследници Кети и внучка Теодора

    Верно с оригинала,
    /п/ не се чете,

  • Теодора Борисов требе да е депутат, защото са от репресираните. Бабата пак помади продаваш и ни разкрасяване хаха жалко, че вече хасково не е това, което бе преди повече от 40 години. Шкарто, бою

  • Хасково е свършил като град/за съжаление/няма инвестиции няма млад народ,политиците изпуснаха момента да развият града сега и да дойде инвеститор няма работна ръка само бледолики съграждани,След 20/30 години ще е едно голямо село казвам го с мъка в сърцето…..

  • Хасково е свършил, ама Бащицата е подсигурен до девето коляно.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.