Любопитно

4-годишната Стелияна сред многото деца на фестивала „С песните на Тодор Кожухаров“

4-годишната Стелияна Минчева е най-малкият участник на Втория фолклорен фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“ в хасковското читалище „Заря“.

Момиченцето е от Нова Загора и пее от една година, като се представи с две песни. Тя заслужи аплодисментите с „Мамо, снежец наваляло“ и „Тръгнала е Дена“. И тазгодишното издание на фестивала ще се запомни с участие на много деца и младежи от региона и страната, които обраха овациите на публиката. Най-възрастният участник пък е 90-годишната Деля Клюнкова от харманлийското село Изворово.

Фестивал

Наградата на кмета заслужиха мъжката и женската група при читалище „Васил Левски“ в тополовградското село Радовец. Отличието беше връчено от изпълняващия длъжността кмет Велин Балкански на ръководителя на мъжката коледарска група Михаил Тончев. Балкански поздрави Тодор Кожухаров с хубавия фестивал, който се превърна в традиционен и му пожела още дълги години ревностно да пази с голямото си сърце българския фолклор.

Във фестивала, организиран от община Хасково и читалище „Проф. д-р Асен Златаров – 1961“ се представиха индивидуални изпълнители, фолклорни групи, дуети и триа от областите Хасково, Стара Загора, Варна, Пловдив, София, Русе, Сливен, Ямбол. При откриването имаше поздрав от народния певец и почетен гражданин на Хасково Тодор Кожухаров. По програма поздрав във вечерната програма имаше от народната певица Дарина Славчева.

Фестивал

Регламентът предвижда една от изпълняваните песни да бъде от репертоара на Тодор Кожухаров, както и една тракийска. Целта е да се популяризира тракийският фолклор. Най-добрите заслужиха медали, грамоти и подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button